Cocktails met eau de vie Vlierbloesem

โœจ Eau de Vie van Vlierbloesem

Onze Eau de Vie van Vlierbloesem is elegant, floraal en zuiver. Ze wordt gestookt uit handgeplukte bloesems en vangt het beste van de lente: fris, licht kruidig en verfrissend.

Deze eau de vie komt prachtig tot haar recht in verfijnde cocktails. Denk aan een Hugo met meer diepgang, of een botanische Fizz vol karakter. Hieronder vind je inspirerende recepten waarin de Eau de Vie van Vlierbloesem de Limburg het verschil maakt.


๐ŸŒฟ Hugo Fleur

De klassieker, herwerkt met รฉchte vlierbloesem

  • 4 cl Eau de Vie van Vlierbloesem
  • 8 cl prosecco
  • 2 cl spuitwater
  • Muntblaadjes, schijfje limoen
  • Serveer met ijs in een groot wijnglas

Serveertip: Ideaal als zomers aperitief of op een terras. Combineert met tapas, zachte geitenkaas of rauwe ham.


๐Ÿ‹ Fleur & Lemon

Botanisch en fris, met citrusaccent

  • 3 cl Eau de Vie van Vlierbloesem
  • 3 cl Limoncello de Limburg
  • 1 cl vers citroensap
  • Spuitwater, munt of citroenmelisse
  • Serveer met ijs

Serveertip: Verfrissend bij ceviche, een salade met venkel of een stukje zachte schapenkaas.


โœจ Vlierbloesem Fizz

Licht bruisend, floraal en elegant

  • 5 cl Eau de Vie van Vlierbloesem
  • 2 cl suikersiroop
  • 2 cl vers citroensap
  • 6 cl spuitwater
  • (optioneel: eiwit voor textuur)
  • Shake met ijs en top af met bruis

Serveertip: Heerlijk bij aperitiefhapjes met bladerdeeg, geitenkaas of noten.


๐Ÿฅ‚ Vlier Royale

Feestelijk met mousserende wijn

  • 3 cl Eau de Vie van Vlierbloesem
  • 9 cl cava of prosecco
  • Citroenzeste of eetbare bloesem

Serveertip: Perfect bij oesters, gerookte zalm of Parmezaan.


๐Ÿธ Floral Martini

Droog, kruidig en licht aromatisch

  • 4 cl Eau de Vie van Vlierbloesem
  • 2 cl droge vermout
  • Roeren met ijs, serveren in martiniglas
  • Garneren met citroen- of komkommerzeste

Serveertip: Digestief met klasse. Combineert mooi met hartige kaastaart of een stukje blauwschimmelkaas.


๐Ÿ Vlier & Tonic

Een botanisch alternatief voor de klassieke gin-tonic

  • 4 cl Eau de Vie van Vlierbloesem
  • 10 cl neutrale tonic (of elderflower tonic)
  • Appelschijfje of limoen
  • IJsblokjes, muntblaadje

Serveertip: Licht en dorstlessend. Lekker bij een frisse salade, tartaar of rauwmelkse kaas.


Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *