Cocktails met Limoncello

๐Ÿ‹ Cocktails met Limoncello de Limburg

Limoncello de Limburg is helder, zonnig en verfijnd. We maken hem op basis van zeste van rijpe citroenen, met zorg maceraat en in balans gebracht met suiker en alcohol. Het resultaat: een frisse likeur die uitnodigt tot puur genieten, maar ook schittert in cocktails.

Hieronder vind je zes recepten โ€” van klassiekers tot creatieve combinaties โ€” die het volle citruskarakter van onze limoncello helemaal tot zijn recht laten komen.


๐Ÿ‹ Limoncello Spritz

Zonnige klassieker met bubbels

  • 5 cl Limoncello de Limburg
  • 6 cl prosecco
  • 2 cl spuitwater
  • IJsblokjes, citroenzeste of muntblaadje

Serveertip: Heerlijk als zomers aperitief. Combineer met gegrilde gambaโ€™s, olijven of een licht pastagerecht.


๐ŸŠ Limoncello & Clementine

Fris duet van likeur en gin

  • 3 cl Limoncello de Limburg
  • 3 cl Gin Clementine de Limburg
  • 2 cl vers citroensap
  • Spuitwater
  • IJsblokjes, takje basilicum of sinaasappelzeste

Serveertip: Ideaal voor wie houdt van citrus met kruidigheid. Past bij frisse salades of zachte kazen.


โœจ Amalfi Mule

Italiaanse twist op de Moscow Mule

  • 5 cl Limoncello de Limburg
  • 10 cl gemberbier
  • 1 cl vers limoensap
  • IJsblokjes, limoen en munt als garnituur

Serveertip: Verfrissend en pittig. Combineer met Aziatische hapjes of bruschetta.


๐Ÿธ Limoncello Martini

Krachtig en elegant digestief

  • 4 cl Limoncello de Limburg
  • 2 cl vodka
  • 2 cl vers citroensap
  • Schudden met ijs, serveren in martiniglas
  • Garneren met citroenzeste

Serveertip: Serveer als afsluiter van een zomerse maaltijd. Combineert goed met citroentaart of tiramisu.


๐ŸŒฟ Limoncello Smash

Verfrissend met munt en citrus

  • 4 cl Limoncello de Limburg
  • Handvol verse munt
  • 2 cl vers citroensap
  • IJs, eventueel wat bruiswater

Serveertip: Licht, kruidig en dorstlessend. Perfect bij antipasti of lichte visgerechten.


๐Ÿฆ Lemon Float

Dessert in een glas

  • 5 cl Limoncello de Limburg
  • 1 bolletje citroen- of vanille-ijs
  • Scheutje prosecco (optioneel)
  • Serveren in een coupeglas of dessertglas

Serveertip: Ideaal als zomers dessert. Verras je gasten met een alcoholisch alternatief voor sorbet.


Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *